18.3.13

onko kaikki mummot tehty kardemummasta ja suklaakonvehteista?

"Mummelit on niiinii perseestä ku ne valitta, huutaa ja huitoo niillä kepeillään. Ne on pihejä paskiaisia eikä ne arvosta nykynuorisoo. Ne nalkuttaa, syö kakspäivää vanhaa paskanmakusta purkkaa ja repii turpaasa jokaselle alle viiskymppiselle. Ne on epämuodikkaita eikä ne oikeestaan tajua maailmanmenosta huishelvettiä. Ei ne osaa ku lauleskella virsiään ja kammata tukkaa sillä ruskeella kammalla joka joskus kolkyt luvulla oli valkonen."

Kun mä kuuntelen miten pikkupissikset jauhaa skeidaa vanhoista ihmisistä, mun niskakarvat nousee samantien pystyyn. Kuola valuu hampaiden raosta ja tekee mieli tintata turpaa joka hiton mässyttäjää.

Ketuttaa tää tällanen. Miks hemmetissä me? kersat arvostellaa vanhuksia ? 

Huippusakkia ! Jos me etes hetkeks pysähyttäs kuunteleen mitä asiaa niillä meille on, me saatas niiltä tosi paljo elämänohjeita, vinkkejä ja varmasti makosat naurut! Ja meiti ei vaan sano noin, vaan tiedän myös mistä puhun. Meikäläisen elämää on somistanu useempiki viiekympin paremmalla puolella hiimailevaa rouvashenkilö, ja niiltä oon saanu tosipaljo muutaki ku vihasia katseita, katkeria kommentteja, pahanmakusia hengityksiä ja tilitystä nykynuorisosta. 

Oon esimerkiks saanu käydä kaverimummon vaatekaapilla, löytäny sieltä uskomattoman söpön mekon, ihanat kengät ja paljo muuta tosi uniikkia ! Oon esimerkiks kuullu miltä tuntuu ku yhtäkkiä "niitä saatanan kännyköitä" oli jokasella vastaantulijalla. Oon saanu kuulla niin paljo syitä ja seurauksia elämän monista mutkista että alan pikkuhiljaa uskoo siihen että ehkä meitsi selviiki.

Ainoo asia mikä mua vanhuksissa ketuttaa (ja ketuttaaki muuten suunnattomasti) on se, että ku meiti lähtee venyttää läskejään uimahalliin, nää mummot nykäsee ne uikkarisa jo pukkareilla pakaroittesa peitoksi ja suksii pesuohjeista välittämättä suoraa vesijuoksuosastollesa. Ei siinä, tätä tekee niin kovin moni teiniki. Mua kuvottaa suunnattomasti se, ettei tyypit vaivaudu sinne pesulle vaikka pesutiloihin on kissanperseen kokosilla kirjaimilla kirjootettu tarkat ohjeet suomenkielen lisäks varmaa monella muullaki kielellä. Kaikkein parhautta kuiteski on kuunnella niie juttuja altailla. Ne hehkuttaa elämäntavoistaan, muistelee vanhoja ja suunnittelee tulevaa. Ne nauraa paskasesti, kehuu teinejä ja oottaa rattosia eläkepäiviä jos sellaasia ei oo vielä siunaantunu. 

Hyvät gangstateinit, vaikka elämä potkii päin pikkusia pyllyjänne, älkää hemmetissä purkako sitä näihin ihaniin, energisiin vahuksiin ! Ne on ansainnu ihanat eläkepäivät, enkä mä usko että vanhusten seasta löytyy yhtää sen enempää näitä umpiluita ku meistä tenuistakaa. Seukkikerran ku vedätte turpakurassa niitä läskinpoistolenkkejänne ja näätte sielä jonku Pirkon tai Päivikin kaatuneena ni  hymyilkää sille ja nostakaa ylös. Kuunnelkaa mitä sillä on sanottavaa, naurakaa sen kanssa ja takaan että tuutte huomaan niienki olevan ihmisiä - ja varmaan ihan hyviä sellasia !