20.11.14

joulu on taas, joulu on taas, voi kuinka meil on hauskaa..

Joulu saapuu aina liian aikaisin Suomeen. Kauppojen hyllyt täyttyy jouluisista makeisista, kynttilöistä ja koristeista. Marketeissa jumputtaa joululaulut ja mainokset pursuaa punasta, joulun ja rakkauven väriä. Tontut hiipii vanhempien puheissa ja lapset alkaa kirjotella toivomuksiaan pukille jo heti koulujen alettua. Ja mikä pahinta, pikkujoulujakin juhlitaan jo loka- marraskuulta lähtien.
          Mun mielestä joulunviettoon ehtii kyllästyä ku siitä puhutaan jo  viikkoja ennen joulua. Joululaulut alkaa kuulostaa tylsiltä, piparkakut palaa uunii ja ku istut viidettä kertaa eri firman tai liiton jouluruualla, alkaa tuntua että  jouluruokaaki vois taas oottaa ainaki vuojen tahi pari. Lapsiperheitte rahat alkaa käydä vähiin ja kun aletaa stressata lahjojenkin kanssa, koko joulu alkaa tuntua ikävältä jo ajatuksenaki. Koko joulun perimmäinen tarkoitus tuntuu jäävän maallisen mainonnan ja rahan jalkoihin.
          Mitäpä jos alotettas joulunvietto vasta ensimmäisestä adventista? Me ehittäis varmasti hyvin mukaan joulutunnelmaan ja mikä parasta, ilman kyllästymistä. Jos kaupat keskittyis myös talveen sen sijaan että heti koulureppujen ja penaaleiden jälkeen aloitetaan joulusesonki. Mitäpä jos joulua kunnioitettaisiin myös Jeesuksen syntymäpäivänä, eikä ainoostaan suurten kauppakeskusten varainkeruujuhlana? Itte ainaki aijon tänäjouluna sulkee kaiken ylimääräsen poisa. Aion sulkee silmäni kauppojen jouluhömpötyksiltä ja keskittyä juhlistamaan joulun perimmäistä tarkoitusta ilman lahjahelvettiä ja sen tuomaa jokavuotista stressiä. 

 Minä kiitän ja kumarran ja kehotan kaikkia nauttimaan Suomen talvesta iiiiihan rauhassa! Kyllä se joulu vielä tulee!
♥ℒℴѵℯ Kaisa