21.3.12

huudat suomi suomalaisille, ei saatana mitä paskaa

Oletteko kuulleet tarinan teini-ikäisestä pojasta, joka joutuu koomaan vedettyään yliannostuksen lääkkeitä? Tätä poikaa haukuttiin itsetuhoiseksi pelleksi. Ihmiset eivät tienneet, että hänen isänsä yritti tappaa poikansa pillereillä tämän tultua uskoon. Eräs tarina kertoo 15-vuotiaasta työtöstä, joka kävelee keskustassa käsi lapsen kädessä? Tätä tyttöä haukuttiin huoraksi. Ihmiset eivät tienneet, että tyttö oli raiskattu tämän ollessa 12-vuotias. Kaljupäinen nainen peittää päänsä jenkkihuivilla, koska joutuu kuulemaan siitä ivaa lähes päivittäin. Hän sairastaa syöpää. Eräs ylipainoinen tyttö kärsii koulukiusaamisesta, mutta muut eivät tiedä, että tämä kärsii vaikeasta sairaudesta, joka aiheuttaa liika lihavuutta. Teini-ikäinen tyttö viiltelee ranteensa päivittäin auki, tätä haukutaan lissuksi. Ihmiset eivät ymmärrä, että juuri siksi tyttö käyttäytyy  näin. 13-vuotias poika kärsii yökastelusta, eikä tilannetta helpota se että jokainen kommentoi hänen ikävästä hajustaan. Muut eivät tiedä, että hänen mielisairas isänsä köyttää hänet öisin sänkyyn ja virtsaa tämän päälle saadakseen pojan itsetunnon nollille. 14-vuotiasta poikaa haukutaan läskiksi tämän jäätyä kiinni kouluruuan varastamisesta. Ihmiset eivät tiedä, että pojalla on elätettävänä alkoholisti isä ja skitsofreniaa sairastava äitipuoli. 10-vuotiasta poikaa haukutaan lestaksi tämän rukoillessa oppitunneilla. Muut eivät tiedä, että poijan vanhemmat ovat ajaneet vakavan autokolarin ja ovat joutuneet koomaan. Poika uskoo Jumalan olevan ainut, joka voisi auttaa tätä.
      Näitä tarinoita on loputtomiin. Kuinka moni meistä uskaltaa näyttää omat mielipiteensä ja olla vahvempi? Kuinka moni uskaltaa puolustaa ihmistä, jota kaikki muut kiusaa ? Kuinka moni meistä uskaltaa itse olla erilainen? Ei ole vahvuutta olla kova, ja haukkua. Vahvaa on auttaa heikompaa. Vietämme rasismin vastaista viikkoa. On juuri oivallinen aika mennä itseensä ja tunnustaa olevansa heikko suojelemaan muita. Eikö vähintä mitä voimme tehdä, olisi olla puuttumatta meille lähes merkityksettömiin asioihin ? Ne pienen pienet asiat tuntuvat joistakin suurilta. Koulumme osallistui tatuointikampanjaan. Jaoimme luokkakavereitten kanssa aulassa pieniä, mutta sitäkin merkityksellisimpiä leikkitatuointeja niitä haluaville. Tämä pienikin ele on merkki siitä että välittää. Siitä että ei vedä itseään muiden yläpuolelle. Siitä, että hyväksyy myös erilaiset. Erilaisuus on rikkautta, sitä kannattaa vaalia ! 
♥Kaisa

32 kommenttia:

  1. Anonyymi21/3/12

    aivan pakko kertoa että kirjoitat ikäisekses ihan uskomattoman fiksusti ! ihan tajutonta, että joku teini-ikäinen ottaa tällaset asiat puheeksi, ja vielä blogissaan ! useimmat teiniblogit ovat turhia, matkittuja muotiblogeja, joista ideat ovat lähtöisin lähinnä kavereilta. jatka samaan malliin !!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aa voi kiitos ! (: nautin kirjottamisesta aivan äärettömän paljon, eikä mulle muoti merkkaa läheskään yhtä paljon, siksipä siis näin päin (:

      Poista
  2. mistä sä keksit nää jutut ? :o aivan uskomattomia ! ja kerrot ne vielä tosi kiinnostavalla tyylillä ! ihana lukee tällasia ! Kiitos! ♥ ja oot muuten ihan helkkarin nätti taas :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. idean sain facebookin ketjuviestistä, mutta ite keksin nämä jutut. kiitos vain sinullekki !(-:

      Poista
  3. vaaaaau ! tosi hienosti kirjotettu ! ja upeita tarinoita. onko nämä ite keksittyjä ??(: mä en itte ees tienny että nyt on joku rasismin vastainen viikko, mutta sulla riittää tällasta tekstiä siittäkin ! huikeeta ! ja söpöjä noi tatskat :d

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ! (: on keksittyjä, mutta luultavasti tällasta tapahtuu ihan oikeessaki elämässä.

      Poista
  4. Asiallinen postaus, mahtavaa tekstiä! Sulla riittää realismia ja mielikuvitusta :) ja tosiaan ei ollu mullakaan mitään tietoa rasismin vastaisesta viikosta! mahtavaa siis että teit tämmösen postauksen :) tykkään muutenki sun blogista!

    http://blumenwies.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vooi kiitos !(: opiskelen itse opistossa ja sielä on niin pieni porukka, jossa asiat liikkuu, niin itse olin tietonen. joten ajattelin sitte tuoda julki sitä vähä muuallekki (:

      Poista
  5. Hyvää asiaa sulla! Täytyis yrittää meidän kaikkien olla tuijottamatta asioita niin pienessä mittakaavassa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se ois jo suurta plussaa yhteiskunnan hyvinvoinnille !(:

      Poista
  6. kivatsui kuvii :)

    http://ssummernights.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. oon niin samaa mieltä! kauheen moni on nykyään silleen, että ne ei uskalla olla erilaisia koska niitä alettais heti kiusaan. mä en kyllä ikinä oo tajunnu, että miks erilasuudesta täytyy kiusata, se on niin lapsellista.

    http://hiisu.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä niin. se on ilmeisesti jotain muotia nykyään, että pitää yrittää olla niin hirveen samallainen :s

      Poista
  8. tosi asiallinen postaus ! hienoo tekstii :)

    http://ssatuuu.blogspot.com/

    VastaaPoista
  9. Öö, "lesta" ei ole haukkumanimike.. Ja sit että viiltely ei tee ihmistä lissuksi. Muuten asiallinen postaus, tein itekkin taannoin kiusaamisesta postauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmat ottaa sen haukkumisena, täällä päin kaikki. Oon eläny Nivalassa koko elämäni, ja tää on niin pieni paikka että asiat iskostuu oikeen kunnolla päähän. Ja ei munkaan mielestä viiltely tee ihmistä lissuksi, mutta niin täälä päin vaan otetaan ja leimataan heti :s
      Mutta kiva ku kerroit mielipitees (:

      Poista
    2. noo sehän nyt riippuu aivan missä mielessä "lestaks" haukutaan.. mutta kylläpä se nii on että kyllä tääläpäin se on myös haukkumasana.

      Poista
  10. tosi mahtava postaus ja tätä oli tosi kiva lukee ! (:

    niinamarian.blogspot.com

    VastaaPoista
  11. suuria sanoja, pieniä pyyntöjä . järkyttävän todellista tekstiä ! tätä lisää :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä, ei kyllä liikaa vaadittu. ja kiitos , eiköhän ! (:

      Poista
  12. Anonyymi24/3/12

    hiton hienosti kirjotettu ! niinku tuossa jo josaki kommentissa sanottiin, niin sulla kyllä tyttönen riittää realismia ! jatka samaan malliin :)!

    VastaaPoista
  13. Anonyymi28/3/12

    kiva blogi! :))

    VastaaPoista
  14. Kivoi kuvii, onks toi tatuointi sun olkapäässäs oikee :OO ?

    remixofthelife-suvi.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ! ja niinku tuossa postauksessa mainitsinki, me jaettiin niitä leikkitatskoja, niin tuoki on semmonen :D

      Poista
  15. hirmu asiallista tekstiä !! aika fantastista että joku sun ikänen tyttö pohtii tämmösiä !!:) Voisin melkeen jäädä seurailee, mutta ajattelin kattoa viellä muutaman postauksen.. Ja kauniski sinä olet !:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos !(: ja tännehän mahtuu^^

      Poista

Kaikki risut & ruusut tervetulleita,
mutta jätäthän asiattomat kommentit heittämättä
kiitos ! :)