27.1.13

pyhäaamun rauha hiljaa huokuilee..

Sillonku olin pieni, niin pieni että tuskin muistan mitään, heräsin aina sunnuntaisin kansanradion ääniin. "Kuuntele minua, kuuntelen sinua, ääni kun on nyt kansanradion!"  kajahti aina tajuntaan ku unisena hieroin silmiä. Nenään tuli puuron tuoksu. Yleensä äiti keitti riisipuuron. Se oli jotenki juhlallista. Pyhäkouluunki porukat kuskas jos halus. Ennen sunnuntait oli oikeesti paljon pyhäsempiä ku nykyään. Ei ehkä kaikilla, mutta ainaki meillä. Ku ei tarvinu tai saanu tehä mitään töitäkään. Leikittiin aina koko päivä, ootettiin seuraavaa koulupäivää. Piirrettiin ja väritettiin. Sunnuntaina sai pukee vähä juhlallisemmat kamppeetki. Sai kammata hiukset näteiksi ja lähtee ehkä porukoitten kanssa johonki kylään. Oli oikeesti yks päivä, joka oli pyhä. Lepopäivä.
Mutta nykyään sitäkään ei enää oo. Ku touhotetaa ja vouhkataa samallailla viikon jokaikisenä seittemänä päivänä. 

 Ihanat sunnuntaipäivät kaikille! Kokeilkaapa tänää rauhottua. Älkää himpuloiko samallatavalla ku arkipäivänä. Suksikaa ulos sieltä sisältä mätänemästä ja muistakaaha rentoutua sillä se jos mikä  tekee höpöniä !
 Kake

8 kommenttia:

  1. Anonyymi27/1/13

    Meilläki tehtii aina sunnuntaisin riisipuuroo. Sillon siitä ei ees tykänny kauheesti, tai oli kyllästyny, mutta nyt voisin kyllä erittäin mielelläni astua valmiiseen puuropöytään vaikka jokasunnuntai..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, niimpä.. Kaikkee vaan ei osaa arvostaa sillai miten pitäs. Itte oon kyllä aina tykänny riisipuurosta mutta eikai sitä sillon sillai kummemmin ajatellu ettei sitä aina tuu saamaa..

      Poista
  2. Voi että ! toi teksti toi niiiii mielee omat lapsuusajan sunnuntait :) Vaikken sielä pyhäkoulussa ees oo koskaa käyny :0

    VastaaPoista
  3. Vähä oot muuttunu! :) Tsemppiä yhteishakuu, iteki pitäs johonki päin hakea...tietäis vaan minne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläkai sitä kaikki muuttuu :D Sepäse. Ittekki haen sitte yhteishaussa taas ku ei toi talouskoulu kestä ku puoli vuotta :)

      Poista
  4. Oih, kirjotat tosi hienosti ja mielenkiintoisesti!

    Mäkin oon käynyt talouskoulun. Jos se on siis se, mikä kestää puolivuotta niin voin kertoa että se aika menee TODELLA nopeaa ja vaikka oon tosi monissa kouluissa käyny niin se on yksin parhaista! :) Vaikkei muuten noi taloushommat kiinnostanutkaa.

    http://psychedeliccolours.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ! :) Joo, nytki menny jo parikuukautta ja tuntuu et iha vasta alko :)

      Poista

Kaikki risut & ruusut tervetulleita,
mutta jätäthän asiattomat kommentit heittämättä
kiitos ! :)